Glutenfritt bröd med pumpakärnor och linfrön
Ingredienser (för två bröd)
- 50 g jäst
- 8,25 dl fingervarmt vatten
- 2 msk fiberhusk
- 2 tsk salt
- 4 msk olja
- 0,5 dl sirap
- 2,5 dl pumpakärnor
- 2 dl linfrön
- 800 g grov mix
- Olja till bakformer
Instruktioner
- Smörj två avlånga bakformar.
- Lös jästen i vattnet.
- Blanda ner fiberhusk och låt det svälla.
- Blanda ner salt, sirap, olja, pumpafrön och linfrö.
- Tillsätt mixen och bearbeta degen kraftigt i maskin. (Jag körde 10 min med elvisp och degkrokar).
- Häll hälften av degen i varje form.
- Pensla ytan med fingrarna doppade i ljummet vatten för att få en slät yta.
- Låt jäsa under bakduk i 35 minuter (eller mer)
- Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i 35 - 45 minuter
- Sänk till 200 grader och ta ut brödet direkt
- Låt brödet vila i formen innan du tar ur det
- Ställ in det i ugnen upp och ner på eftervärme ca 15 min.
- Låt svalna på galler
Originalreceptet (som är med solrosfrön) hittar du här: Glutenfritt bröd med solrosfrö och linfrö
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar