tisdag 13 januari 2015

Koranen

Åh, jag är så dum ibland. Jag går in och läser diskussioner där folk kritiserar koranen audubillah. Det är väääldigt vanligt att människor plockar ur enskilda verser eller delar av verser för att visa hur hemska muslimer måste vara som tänker så här. För det första så är det rena felcitat på vissa ställen, För det andra så finns det inga texter som kan tolkas utifrån lösrycka citat. Om man skulle göra samma sak med bibeln så skulle man kunna få den att låta lika hemsk den.
   Jag ska erkänna att det känns rätt hopplöst att få en del människor att förstå. Det spelar ingen hur människor (både muslimer och andra) kommer med motargument - de lyssnar inte ändå. De är inte öppna för att ta emot kunskap. Ja, för jag tror att det handlar om okunskap. Det man inte vet någonting om blir man rädd för. Kan det bli en förändring? Allahu alem.

[2:190] KÄMPA för Guds sak mot dem som för krig mot er, men var inte de första som griper till vapen; Gud älskar sannerligen inte angripare. 


[5:32] Av denna orsak föreskrev Vi för Israels barn att om någon dödar en människa, som inte själv har dödat någon ..., skall det anses som om han hade dödat hela människosläktet. Och om någon räddar ett människoliv, skall det anses som om han hade räddat hela människosläktet. 


[8:61] Men visar de sig villiga att sluta fred, var då själv beredd till det och lita till Gud; Han är Den som hör allt, vet allt. 


http://sharifahnoorhamidah.blogspot.com/







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar